Rahalaitos.fi Kokemuksia 2022 – Huijausta vai Ei?

Jos olet selannut nettiä lainan hakemiseen liittyen, olet suurella todennäköisyydellä törmännyt Rahalaitos.fi -nimiseen palveluun. Rahalaitos.fi mainostaa itseään palveluna, joka auttaa sinua kuluttajana tai yrityksenä vertailemaan luotonantajia ilmaisen kilpailutuksen avulla.

Tässä artikkelissa tutustumme Rahalaitoksen toimintaan ja käymme läpi asiakkaiden kokemuksia ja arvioita palvelusta. Onko kyseessä huijaus vai luotettava lainankilpailuttaja? Selvitetään!

Tässä artikkelissa käymme läpi mm. seuraavat asiat:

  • Millainen yritys Rahalaitos on?
  • Millaisia kokemuksia Rahalaitoksesta löytyy?
  • Onko Rahalaitos luotettava ja kannattaako sitä käyttää?

Millainen yritys on Rahalaitos?

Jotta voimme arvioida Rahalaitoksen luotettavuutta, katsomme hieman yrityksen taustaa ja tietoja. Rahalaitos Oy on Tampereelle rekisteröity yritys, joka tarjoaa vakuudettomia luottoja yrityksille ja yksityisille. Yritys on perustettu vuonna 2001, joten kyseessä on jo suhteellisen vakiintunut yritys. Rahalaitos toimii lainanvälittäjänä, toisin sanoen yritys ei itse myönnä luottoja vaan ainoastaan välittää niitä.

Kyseessä on siis kotimainen yritys, jolla on jo hieman pidempi historia lainanvälityksestä. Yrityksen taloustiedoista selviää, että kyseessä on jo hieman suuremman kokoluokan yritys, joka myös antaa osviittaa yrityksen luotettavuudesta ja ammattimaisuudesta.
Yrityksen palveluvalikoima on myös suhteellisen kattava, yritys välittää mm. yhdistelylainoja, autolainoja sekä yrityslainoja.

Yritys sijaitsee suomessa ja tarjoaa asiakaspalvelua niin puhelimitse kuin sähköpostitse. Yrityksen taustan ja toiminnan perusteella voi siis olettaa, että kyseessä on varsin luotettava vakiintunut yritys.

Rahalaitos.fi kokemuksia

Yrityksen ja sen palvelun osalta kaikki vaikuttaa hyvältä, eikä varoitusmerkkejä näy.
Seuraavaksi käymme läpi millaisia kokemuksia ja arvosteluja Rahalaitoksesta löytyy.

Kokemukset Rahalaitos.fi omilla nettisivuilla:

Rahalaitos on kerännyt muutamia kommentteja omalle sivustolleen. Ne ovat luonnollisesti kaikki positiivisia, mutta aloitimme tutustumalla niihin.

Rahalaitoksen julkaisemissa kommenteissa kiitosta sai ennen kaikkea palvelun nopeus ja se, kuinka helppoa ja vaivatonta hakemuksen tekeminen oli. Palvelua kiitellään siitä, että se on säästänyt asiakkaan aikaa ja rahaa, sillä tarjouksia on ollut helppo vertailla keskenään. Palvelua kiitellään myös siitä, että tarjouksiin on aikaa tutustua kaikessa rauhassa, eikä pankkineuvoja ole hengittämässä niskaan.

 

Muut Rahalaitos.fi kokemukset 

Muualla netissä kokemukset eivät enää olekaan 100% positiivisia vaan mukaan mahtuu myös joitain soraääniä. Se ei ole mikään ihme, sillä yritys on välittänyt lainoja jo vuosia ja jo noin 300 000 suomalaiselle, eikä kaikki voi aina mennä kerralla oikein. Kaiken kaikkiaan asiakasarvostelut ovat kuitenkin positiivisia ja viestivät siitä, että Rahalaitos ei ole huijausta.

Negatiivisissa arvosteluissa muun muassa lainojen korkotasoa ja hankalaa vertailtavuutta kritisoidaan. Rahalaitos on toiminut jo aikana ennen valtion määrittämää korkokattoa ja näin ollen osa sen välittämien lainojen koroista on ollut korkeita. Nykysisin valtion asettama korkokatto määrää lainan nimelliskoron, joten läpinäkyvyys koroissa on parantunut ja korkojen taso madaltunut yleisesti. Tulee kuitenkin huomioida, että vakuudettomien lainojen ja luottojen korot ovat tyypillisesti korkeammat kuin mitä perinteisestä pankista voi odottaa.

Rahalaitos on saanut myös huonoja arvioita siitä, että lainalaskuri ei välttämättä anna todellista kuvaa lainan ehdoista ja korosta ja että osa palvelun lainatarjouksista on ollut pienemmälle lainasummalle kuin mitä on haettu. Osa asiakkaista on myös saanut pelkästään kielteisiä lainatarjouksia. Palvelua käytettäessä tulee kuitenkin ottaa huomioon se, että korkolaskuri on aina suuntaa antava, sillä korko määritetään asiakkaan oman taloustilanteen perusteella. Mikäli pankki tai rahoituslaitos kokee, että lainaa ei voida myöntää osittain tai kokonaan, voi se kieltäytyä tai tarjota pienempää lainasummaa. Samalla tavalla asiakkaalla on oikeus kieltäytyä tarjotusta lainasta.

Kaiken kaikkiaan riippumattomien palveluiden sivustoille kirjoitettujen kommenttien sävy on kuitenkin positiivinen. Rahalaitosta kehutaan henkilökohtaisesta ja suomalaisesta palvelusta ja siitä, että asiakkaalle annetaan aikaa miettiä ennen lainan ottamiseen painostamista. Asiakaspalvelu, nettisivun käyttäjäystävällisyys ja lainatarjousten selkeys saavat kiitosta ja suomalaiset asiakkaat ovat kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväisiä käyttämäänsä palveluun.

Rahalaitos harrastaa aggressiivista markkinointia televisiossa ja muita kanavia pitkin. Näyttää kuitenkin siltä, että yritys toimii muuten moraalisesti ja asiakasta kunnioittaen.

Alla Rahalaitos.fi -kokemuksien perusteella löydettyjä hyviä ja huonoja puolia kiteytettynä:

Rahalaitos lainapalvelu – Hyvät puolet

+ Aidosti suomalainen palvelu, joka tarjoaa suomenkielisen asiakaspalvelun ja läpinäkyvät ehdot
+ Palvelun avulla saat usean lainatarjouksen muutaman minuutin työllä
+ Rahalaitoksen lainavertailun käyttö ei sido sinua mihinkään. Voit ottaa parhaan vakuudettoman luoton tai jättää lainan toistaiseksi hakematta

Rahalaitos lainapalvelu – Huonot puolet

– Rahalaitoksen yhteistyökumppaneita ovat useat Suomessa toimivaa rahoituslaitokset. Palvelun kautta ei ole kuitenkaan (ainakaan vielä) ole mahdollista saada tarjouksia perinteisiltä pankeilta
– Rahalaitoksen kumppanit saattavat tarjota suhteellisen korkeaa korkoa lainalle esim. perinteisiin pankkeihin verrattuna

Onko Rahalaitos.fi luotettava ja kannattaako sitä käyttää?

Rahalaitos.fi on täysin suomalainen palvelu, jonka omistava yritys on rekisteröity Suomeen. Yritys on vakavarainen ja sillä on yli 20 vuoden historia. Yritys ei itse myönnä lainoja, mutta toimii nopeana ja luotettavana lainanvälittäjänä.

Yrityksen vakiintuneen taustan lisäksi kokemukset Rahalaitoksesta ovat pääosin positiivisia ja voidaan todeta, että rahalaitos ei ole huijausta.

Rahalaitoksen välittämät lainat ovat luotettavia vakuudettomia luottoja ja kilpailutuksen avulla voit valita sen luoton, joka on sinulle itsellesi edullisin. Vakuudettomat luotot eivät ole missään nimessä edullisia, mutta sopivat hyvin lyhytaikaisen rahoituksen muodoksi silloin, kun esim. perinteisen pankin vakuudellinen luotto tai muu rahoitus ei ole vaihtoehto.

Mikäli tarvitset vakuudettoman kulutusluoton, on Rahoituslaitoksen palvelun käyttäminen turvallinen ja hyvä idea, joka ei sido sinua mihinkään.

Kehotamme kuitenkin ennen kaikkea tutustumaan lopullisen luotonantajan ehtoihin ja maineeseen, ennen lainan nostamista. Rahalaitos toimii ainoastaan välikätenä lainan hakemisen yhteydessä. Lainan myöntävä yritys tulee olemaan osana prosessia lainan nostosta siihen saakka, että laina on maksettu takaisin. Näin ollen kannattaa ennen kaikkea tarkistaa lainan myöntävän yrityksen ehdot ja tausta ennen lainan nostamista.

HuomEmme voi taata, että sivuillamme esiintyvä tieto aina olisi ajan tasalla ja näin ollen palvelutarjonta ja muut yksityiskohdat kannattaa tarkistaa suoraan palveluntarjoajan verkkosivulta. Artikkelissa esiintyvät tiedot perustuu omaan näkemykseemme palvelusta, eikä lainaa tulisi hakea ennen kuin itse on perehtynyt palveluun ja sen käyttöehtoihin.