SweepBank Luottokortti Kokemuksia – Huijausta vai Ei?

SweepBank luottokortti on suomessakin toimivan Ferratum pankin (nykyisen Multitude) brändi, joka tarjoaa muun muassa SweepBank sovelluksen ja -luottokortin suomalaisille asiakkailleen. Kyseessä on virtuaalinen kortti, jolla voi maksaa esimerkiksi kaupassa käyttämällä sitä puhelimen avulla.

SweepBank luottokortti on vain pieni osa Ferratumin palvelutarjonnasta ja kaiken kaikkiaan yritys tarjoaa monipuolisia rahoituksen alan palveluita. Mutta onko SweepBank luottokortti huijausta vai potentiaalinen rahoitusratkaisu? Tässä artikkelissa käymme läpi kuinka SweepBank ja heidän tarjoama luottokortti toimii. Käymme lisäksi läpi asiakkaiden kokemuksia ja teemme yhteenvedon siitä, onko SweepBank luottokortti luotettava vai ei.

Tässä artikkelissa käymme läpi mm.

  • Mikä on SweepBank ja miten heidän tarjoama luottokortti toimii?
  • SweepBank Kokemukset – Mitä asiakkaat ja käyttäjät sanovat?
  • Mitkä ovat SweepBankin hyvät ja huonot puolet kiteytettynä?
  • Onko kyseessä huijaus vai kelpo luotettava luottokortti?

HuomEmme voi taata, että sivuillamme esiintyvä tieto aina olisi ajan tasalla ja näin ollen palvelutarjonta ja muut yksityiskohdat kannattaa tarkistaa suoraan palveluntarjoajan verkkosivulta.

Mikä on SweepBank luottokortti?

SweepBank luottokortti on virtuaalinen luottokortti, joka haetaan SweepBank.com -sivustolta. Kyseessä on pelkkä luottokortti eli sitä ei sidota ollenkaan pankkitiliin. Kortti tarjoaa jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa, eikä korttiin itsessään liity kuukausi- tai vuosimaksuja. Lisäpalvelut ovat maksullisia, jonka lisäksi käytetystä luotosta tulee maksaa korkoa.

Luottokortti mahdollistaa maksamisen kaupoissa tai netissä. Sillä ei voi nostaa rahaa vanhanaikaisesta automaatista, mutta sen luotolta voi siirtää rahaa omalle pankkitilille. Kortin saa käyttöön heti hakemuksen jättämisen jälkeen ja sen avaamiseen voi liittyä erikoisbonuksia tai muita kampanjoita.

SweepBank luottokortin saa täyttämällä hakemuksen pankin sivustolla. Hakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja kortti myönnetään automaattisesti, mikäli vaaditut ehdot täyttävät. Kortin hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja hänellä tulee olla säännölliset tulot, sekä puhtaat luottotiedot. Kuukausittaisten bruttotulojen tulee olla vähintään 1600 euroa ja ne tulee saada vähintään 4 kuukautta kestäneestä työsuhteesta.

SweepBank on yksityinen rahoituslaitos

SweepBank on Ferratum Bankin omistama brändi. Ferratum-konserni on kansainvälinen mobiilien rahoituspalveluiden tuottaja. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja se on perustettu vuonna 2005.
SweepBank luottokorttitoimintoja hallinnoidaan yrityksen Maltan toimipisteestä käsin. Osaston toimintaa valvoo Maltan finanssiviranomainen. SweepBank luottokortti on Mastercard:in liikkeelle laskema ja sitä hallinnoi Mastercard International Incorporated.

Ferratum-konserni tarjoaa luottokortin lisäksi myös muunlaisia rahoitusalan palveluita. Se palvelee suomalaisen lisäksi myös kansainvälisiä asiakkaita Euroopassa, APAC-alueella ja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Näihin kuuluvat esimerkiksi tililimiitit ja muut vakuudettomat luotot.

SweepBank luottokortti – kokemukset

Yrityksen suomalaisuus ja pörssiin listautuminen, sekä Mastercardin luottokorttiyhteistyö antavat jo jonkin sortin indikaatiota sille, että kyseessä ei ole täysi huijaus. Myös se, että yrityksen toimintaa valvotaan finanssiviranomaisten puolelta, kertoo, että se täyttää vaaditut kriteerit (jotka tosin vaihtelevat vahvasti maiden välillä). Jotta kuitenkin voimme tehdä päätelmiä yrityksen luotettavuudesta, katsomme vielä hieman asiakkaiden kokemuksia SweepBankista ja sen luottokortista.

SweepBankin omistaja Ferratum on pitkäikäinen kotimainen rahoitusalan palvelu. Koska SweepBankin luottokortti on tuotteena suhteellisen uusi, laajensimme kokemusten lukemista myös SweepBankin muihin palveluihin, sekä Ferratum-pankkiin.

SweepBank on lanseerattu syksyllä 2021, mutta sen mobiilisovelluksella on paljon käyttäjiä kotimaassa. Sovellus saa kiitosta siitä, että se on helppokäyttöinen ja kätevä, mutta myös risuja siitä, että vaikka itse sovelluksen saa Androidille, ei sen avulla voi käyttää pankin luottokorttia kun sellaisen hankkii. Luottokortti on ainoastaan Apple Pay -yteensopiva, mutta sivustollaan SweepBank lupaa tulevaisuudessa myös fyysisen maksukortin. 

SweepBankin luottokortti saa risuja alhaisesta luottolimiitistä ja korkeasta korosta. Pitkä koroton maksuaika ja nopea hakemuksen käsittely saavat toisaalta kiitosta. Korttia kuitenkin kritisoidaan siitä, että se ei tarjoa yhtä hyviä lisäetuja, kuin vaikkapa Norwegianin luottokortti. SweepBankin kortissa on kuitenkin perusominaisuudet, kuten maksuton turva väärinkäytösten varalta.

Kortti ei tarjoa esimerkiksi ilmaista matkavakuutusta, mutta mikäli se ei ole tarpeellinen, voi kortti olla hyvä valinta. Korkoprosentilla ei myöskään ole niin suurta painoa jos korttiluotto maksetaan pois lyhyellä aikataululla.

Ferratum Bank itsessään saa kiitosta suhteellisen pitkästä kokemuksesta alalla, kotimaisuudesta ja asiakaspalvelusta.
SweepBankin erilaiset kampanjat ja tarjoukset saavat kiitosta. Kritiikkiä luottokortin tarjoava yhtiö saa siitä, että vaatimukset luottokorttilainan saamiselle ovat kovat, eikä esimerkiksi opiskelijan tuloilla siihen aina ole mahdollisuutta.

Kaiken kaikkiaan kurkistus SweepBank luottokortin nettikokemuksiin todistaa sen, että pankkiin ja korttiin luotetaan. Vaikka kortti on uusi, on sen myöntäjä, Mastercard, vanha ja perinteinen yhtiö. Emme näin ollen löytäneet varsinaisia uhkakuvia tai huijaukseen viittaavia seikkoja korttiin liittyen. Tärkeintä on, että kortin hakija on tietoinen palvelun ehdoista kuten korosta ja muista mahdollisista kuluista. Ajankohtaiset tiedot kannattaa aina tarkistaa yrityksen omilta verkkosivuilta.

SweepBank luottokortti – Hyvät puolet

+ Lainasta ja kortista ei synny pahemmin kuluja, mikäli luoton maksaa pois nopeasti.

+ Kortin hakeminen on helppoa ja sen saa käyttöön heti hakemuksen tekemisen jälkeen.

+ Palvelun tekninen toteutus on moderni ja tukee kehitystä, jossa ollaan siirtymässä virtuaalisiin maksukortteihin

+ Kortin mukana tulee tarjouksia ja kampanjoita, joten voit saada sitä käyttämällä rahan arvoisia etuja.

SweepBank luottokortti – Huonot puolet

– Melko korkea luoton korko ja kulut mikäli luoton takaisinmaksu venyy.

– Luoton saamisen ehdot saattavat tietyissä tapauksissa olla kovat esim. mikäli tulot ovat epäsäännölliset tai alhaiset

 

Onko SweepBank luottokortti huijaus vai ei?

Olemme nyt tutustuneet SweepBankin luottokorttiin ja yritykseen, joka sitä tarjoaa. Yrityksen taustasta emme löytäneet mitään epäilyttävää ja sitä valvovat omalta osaltaan Suomen, mutta myös Maltan finanssiviranomaiset. Myöskään luottokorttiin liittyen emme löytäneet koiraa haudattuna vaan kyseessä on moderni ja toimiva virtuaalinen luottokortti, joka soveltuu parhaiten henkilölle jolla on nopea takaisinmaksukyky.

SweepBank luottokortti ei siis ole huijausta. Se, onko kyseinen luottokortti sinulle edullisin tai paras valinta on toinen asia johon vaikuttavat useat tekijät. SweepBank luottokortti on kaiken kaikkiaan moderni ja luotettava vaihtoehto muille luottokorteille, jotka tarjoavat vastaavia ehtoja ja korkoja.

SweepBankin luottokortilla voi helpottaa äkillistä rahapulaa ja arjen rahoitusongelmia. Luottokortti on itsessään luotettava, kunhan seuraa luoton kertymistä ja maksaa sen hyvissä ajoin pois. Emme kuitenkaan suosittele sitä pitkäaikaisena ratkaisuna, jolloin kortin suhteellisen korkea korko alkaa tuntumaan.